21-01-08

Stap voor stap

Goodwill is nu een dikke week bij ons en dat betekent dat hij stilletjes de huisregels begint te kennen.
Hij word stap voor stap zijn eerste commando's aangeleerd en al zeg ik het zelf, hij doet het bijlange niet slecht. Het eerste wat hij moet leren is zindelijk zijn en dat hebben we grotendeels zelf in de hand. Iedere keer dat hij wakker word, gegeten of gespeeld heeft moeten wij hem buiten zetten op de plek waar hij moet en hem aanmoedigen. Natuurlijk gebeurt er nog eens een ongelukje maar meestal doet hij vlot zijn besoins.
Wat hij ook moet leren is zijn eigen naam en die kent hij al heel goed. Ook het woordje NON voor alles wat niet mag en als hij wakker is valt dat woordje heel veel. Als hij aan de planten knabbelt , de badmatten door het huis sleurt en zelfs als hij aanstalten maakt om binnen te plassen.
En dan is er nog het vrijwillig komen tot baasje als je hem dat vraagt. Eisen mag nog niet maar als je op speelse wijze vraagt om tot bij jou te komen binnen armbereik dan lukt dit meestal ook goed. Belonen is dan ook de boodschap, een knuffeltje of een aaitje doen soms wonderen.
Wanneer hij spontaan gaat zitten dan word er ook flinke sit gezegd zodat hij de link gaat leggen.
Gisteren zijn we voor het eerst een toertje rond de blok gaan wandelen ermee want hoe vroeger er gesocialiseerd word hoe beter. Het is dan ook niet moeilijk om hem aan de leiband te doen wandelen zolang Yves mee is. Gezwind loopt hij met zijn korte pootjes achter Yves , pitst soms eens in Yves zijn achterpoten en huppelt achter ieder blaadje die dwarrelt op opwaait.
Goodwill zijn slaapperiodes worden overdag korter maar s'nachts slaapt hij 8 uur aan één stuk.
Op de foto's zie je Goodwill die nu dik zeven weken is
goodwill 2008-01-15 (7)
goodwill 2008-01-16 (11)

15:05 Gepost door Cathy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wat fijn Cathy dat jij Yves opleidt tot assistentiehond voor vzw Hachiko. 'k Zal zeker regelmatig es langs komen en jullie belevenissen volgen. Groetjes.

Gepost door: Linda | 21-01-08

Goh wat is hij al gegroeid !! Ja, in pupjes moet je veel tijd investeren... spijtig genoeg zien heel veel mensen dat over het hoofd !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Tiger Lily | 22-01-08

Cathy was is hij toch leuk. Wordt een prachtig grote hond. Ben zeker dat hij bij jou een prima opvoeding krijgt.
groetjes viv

Gepost door: viv | 22-01-08

Fantastisch Dat deze lieverd een warm nestje bij jullie vond!!! Heel veel succes met deze lieverd!

Groetjes
Vanessa_1
HV-forum

Gepost door: Vanessa | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.