02-02-08

opvoeden

In tegenstelling tot een maand of 2 geleden vliegen de dagen en weken hier voorbij. Goodwill slorpt het grootste deel van onze vrije tijd op, zeker als hij wakker is.
Een hond een goeie opvoeding proberen te geven vraagt geduld en vooral consequentie en doorzettingsvermogen. Dat Goodwill een hond met ballen is, zag ik al vanaf het begin dat hij hier was. Een kleine pup heeft een heel hoge aaibaarheidsfactor maar de meesten laten zich daardoor vangen en vergeten dat het karaktertje nu word gevormd.
Het zindelijk zijn bijvoorbeeld. Daar steekt algauw wat tijd in want telkens de pup wakker word, gegeten of gespeeld heeft moet je hem buiten zetten. Erbij blijven tot hij zijn behoefte doet en dan uitbundig belonen met je stem en of eventueel een snoepje.
Hier rezen wat probleempjes omdat Goodwill wel zes keer in een uur plastte. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat hij een blaasontsteking had. Een spuitje, pilletjes en wat druppels maken daar nu komaf mee.
Goodwill weegt ondertussen iets meer dan zes kilo en heeft verder een goeie gezondheid volgens de dierenarts, een mooie stand van het gebit en een uitstekende hart en longfunctie. En dat is eraan te zien ook.
Verder leert hij nu op commando pootjes geven, naar baasje komen wat al goed lukt en zitten. Wat hij ook heel goed kent is het geluid en de plaats van de snoepjesdoos
En last but not least is socialisatie heel belangrijk. Voor de leeftijd van twaalf weken zoveel mogelijk indrukken opdoen en hem zeker niet gaan troosten bij schrikgedrag. De stofzuiger is niet zijn grootste vriend maar dat negeer ik volledig. Buiten lopen in de wind daarentegen vind hij heel leuk. Zijn eerste kennismaking met een schaap was deze week ook twijfelachtig maar na enige aarzeling ging hij er toch rustig bij. Met de kippen had hij de grootste pret want die kakelden en stoven langs alle kanten uiteen na zijn zotte kuren.
Ja, ook deze dingen horen bij het opvoeden en langzaam maar zeker proberen wij van Goodwill een betrouwbare zelfzekere hond te maken

Goodwill 01-02-08 (6)
Goodwill 30-01-08 (5)

17:54 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wat is hij al gegroeid ! Ja, de opvoeding... Met Miss Poppy was het zo eenvoudig, maar Lily heeft een héél ander karaktertje ! Met haar kost het me veel meer moeite om haar in de hand te houden ! Maar we houden vol !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Tiger Lily | 03-02-08

gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, en goed dat je veel tijd neemt om van het begin een goede opvoeding te geven, hier kunnen nog veel mensen van leren
nog veel plezier en zet nog maar veel leuke foto's hier dan kunnen wij mee genieten,
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 04-02-08

Hij is precies wel heel flink gegroeid sinds de laatste foto's. Hij krijgt daar duidelijk een geweldige opvoeding. Stofzuigers zijn natuurlijk intimiderend. Den onze probeert er altijd in te happen, bij voorkeur als we het niet zien. Zelfs als het ding niet eens aanstaat. Honden hé! ;)

Gepost door: Anne-Catherine | 04-02-08

goodwill amai die is nogal gegroeid
en thx voor de fotokes die ik regelmatig in mijne mailbox vindt

Gepost door: christiane | 08-02-08

De commentaren zijn gesloten.