07-04-08

Educatief speelgoed

In afwachting van de lente die zich nog maar weinig laat zien proberen we onze hondjes hondjes bezig te houden.
Goodwill heeft een ferme groeischeut gehad en dat uit zich nu in pijnlijke pootjes. De wandelingen worden dus op kort en op een laag tempo gehouden.
Het is natuurlijk niet simpel om zo een kleine spruit rustig te houden maar een bezoekje aan de dierenwinkel bracht ons op een idee.
Braintraining voor honden!!!

Educatief speelgoed (3)
Een soort houten schotel met vakjes om te verschuiven met de neus of de pootjes en heel leuk als er onder het vakje een koekje ligt.
Goodwill is er als de kippen bij als hij nog de doos maar hoort. Hij weet dat er lekkers te verdienen valt en dat eigenlijk op een speelse manier. In het begin vroeg het wat tijd om te zoeken maar nu heeft hij er al minder lang werk mee.
In een latere fase kun je de schotel ook omkeren en er een soort van kegels opzetten waaronder ook snoepjes te verdienen vallen. En in feite hoeven het niet altijd koekjes te zijn. Ik heb het al meermaals geprobeerd met een stukje appel of wortel en de uitdaging blijft even groot.
Zie maar eens op de foto's.....
Educatief speelgoed (2)Goodwill 2008-03-18 (7)

15:58 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hey wat leuk was op zoek naar dit, maar heb het alleen van Nina Ottoson gevonden, niet in belgie en bovendien best wel duur ! Nu kan ik terug op zoek, maar met een leveranciersnaam ! Lijkt me best leuk voor Miss Poppy (Lily is nog "in haar zotte periode")

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 07-04-08

Zo hou je ze wel eventjes bezig, kan je ook zelf mischien ineenknutselen, of gewoon een paar kleine verschillende potjes met onder eentje iets onder.
Groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 08-04-08

Wij hebben een doggy trigger van Nina Ottoson, dat vinden we ook zo leuk, alé het is te zeggen ik vind dit leuk want Laika is te lui en is er alleen héél goed in om mijn verdiende snoepjes te pikken.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 12-04-08

De commentaren zijn gesloten.