21-04-08

een echte thuis

Goodwill gaat nu stilletjes naar de kaap van 5 maanden. Van een klein wurmpje is hij aan het uitgroeien tot een flinke hond. Beetje bij beetje krijgt hij ook meer zelfvertrouwen.
Waar we kunnen, nemen we hem mee. Hij gedraagt zich dan ook voorbeeldig.
Naar andere honden toe is hij heel sociaal en ook naar kinderen toe. De huisregels zijn nu heel goed gekend en de zindelijkheid gaat ook goed.
Belangrijkste is, hij voelt zich hier thuis.
Want behalve eten en drinken en regelmatig een wandeling heeft de hond ook nood aan leiding en regels. Een hond die niet gestuurd word en zijn zin mag doen is daarom niet gelukkig
En dat hij zich hier goed voelt bewijzen deze foto's......

IMG_0049
IMG_0050
IMG_0086
IMG_0088

22:04 Gepost door Cathy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-04-08

Educatief speelgoed

In afwachting van de lente die zich nog maar weinig laat zien proberen we onze hondjes hondjes bezig te houden.
Goodwill heeft een ferme groeischeut gehad en dat uit zich nu in pijnlijke pootjes. De wandelingen worden dus op kort en op een laag tempo gehouden.
Het is natuurlijk niet simpel om zo een kleine spruit rustig te houden maar een bezoekje aan de dierenwinkel bracht ons op een idee.
Braintraining voor honden!!!

Educatief speelgoed (3)
Een soort houten schotel met vakjes om te verschuiven met de neus of de pootjes en heel leuk als er onder het vakje een koekje ligt.
Goodwill is er als de kippen bij als hij nog de doos maar hoort. Hij weet dat er lekkers te verdienen valt en dat eigenlijk op een speelse manier. In het begin vroeg het wat tijd om te zoeken maar nu heeft hij er al minder lang werk mee.
In een latere fase kun je de schotel ook omkeren en er een soort van kegels opzetten waaronder ook snoepjes te verdienen vallen. En in feite hoeven het niet altijd koekjes te zijn. Ik heb het al meermaals geprobeerd met een stukje appel of wortel en de uitdaging blijft even groot.
Zie maar eens op de foto's.....
Educatief speelgoed (2)Goodwill 2008-03-18 (7)

15:58 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |