19-05-08

In de fietskar

Eindelijk hadden we de voorbije week prachtige zonnige dagen. Het werd stilletjes aan tijd. Het moment om de fietsen van stal te halen.
Wat me tegen houd om verre fietstochten te maken is dat de hondjes dan thuis moeten achterblijven met dit mooie weer. Gelukkig is daar een oplossing voor, een fietskar.
Niet dat ik nu meteen met zoiets zwaars aan ga rijden maar waar zijn mannen anders voor?
Na wikken en wegen en de juiste keuze proberen te maken kiezen we voor een kar waar Goodwill en Yves nu nog samen inkunnen. We zitten wel op het maxima qua toegestaan gewicht maar het is doenbaar.
De eerste tocht doen we langs de leie waar mooie plekjes zijn en de hondjes nu en dan eens fijn en ongestoord kunnen crossen. Het is ook niet de bedoeling dat ze daar een hele namiddag in zitten
De eerste kennismaking met de kar verloopt stroef maar algauw wennen ze het aan het idee en liggen Goodwill en Yves languit te soezen op hun dekentje in de kar
Laat de mooie dagen nu maar komen!!!

Goodwill in de fietskar (2)

Goodwill in de fietskar (3)

18:44 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-05-08

mooie dagen

Lente, het mooiste seizoen van het jaar. De vogels kwetteren dat het een lieve lust is. Goodwill ontdekt en geniet volop. Hij bestudeert de vogeltjes die zich komen wassen in het klaterende water van de kleine waterval . Ik zag zijn ogen schoteltjes worden toen een kikker vrolijk kwakend voor zijn neus kwam springen.
In Yves heeft hij een bondgenoot om stokken, takken en ander gerief te sprokkelen zodat het gazon soms een half slagveld lijkt.
Tussendoor word er nu en dan een nieuw commando bijgeleerd als we zien dat hij een vorig goed onder de knie heeft.
1 ding wil ons echter niet lukken...blaffen op commando.
Nochtans horen we hem soms blaffen als Yves een speelgoedje heeft dat hij persé zelf wil. Dan word hij passief beloond. Maar toch legt hij nog steeds geen link naar het commando en het blaffen zelf.
Geduld is een schone deugd, misschien lukt het ons ooit nog. We zullen er hem allesins niet minder graag om zienGoodwill mei 2008 (16)

16:53 Gepost door Cathy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |