03-10-08

bijna volwassen

Het is weeral schandalig lang geleden dat ik hier een tekstje plaatste. Maar de praktijk is voor mij zoveel belangrijker dan achter de pc mijn hoofd te zitten breken wat ik deze keer zal schrijven.
Goodwill is stilletjes op weg om een volwassen kerel te worden. Natuurlijk is hij soms nog dolenthousiast maar het luisteren zit er nu meer ingebakken en hij kan zichzelf al beter beheersen. Socialistaie vind ik nog altijd heel belangrijk. Van fanfare's en onweer krijgt hij het op zijn heupen maar kleine pups vind hij net zoals ons vertederend. Natuurlijk moet hij eerst uitgebreid snuffelen maar hij is heel voorzichtig
Bellie & Goodwill
Voorlopig komt er hier geen nieuwe pup maar hij mag zich al voorbereiden voor als ik ooit weer eentje zou opleiden als assistentiehond.
Maandag word hij gecastreerd. Velen zullen zich afvragen waarom. We doen dat heus niet alleen omdat de honden wat temperament zouden inboeten maar ook omdat hij niet meer te pas en te onpas zijn poot zou opheffen. Dat doet hij nu sedert een paar weken en de eerste keer was het bijzonder lachwekkend. Welke poot zou ik nu opheffen? De voorste of de achterste? Je zag hem aarzelen, opheffen en terug. Maar de link was snel gelegd. Vanaf nu gaat de poot meestal de lucht in. Gelukkig is hij geen al te dominant baasje.
Ook het apporteren gaat nu heel vlot. Wat hij vroeger met mate deed doet hij nu supergraag. Hij loopt rond met alles wat niet te zwaar of te heet is en we leren hem nu de krant netjes brengen. In het begin durfde hij wel eens een bladzijde verscheuren of half opeten maar hij neemt zijn taak nu wel ernstig. Sleutelbossen zeult hij rond alsook de schoenen tot aan de schoenenkast. Eigenlijk een hele handige hulp in huis ons Goody.
Maar hulp of geen hulp, hij is steeds het zonnetje in huis en brengt de nodige vreugde met zich mee
Goodwill 27-09-08
Goodwill 27-09-08  2

15:31 Gepost door Cathy in Liefde | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

pootje de lucht in Is castratie een oplossing voor dat poot opheffen? De labrador van mijn ouders en onze galgo zijn beiden gecastreerd, en die markeren gelijk gek. Zelfs het teefje van mijn ouders heft haar poot op, maar da's wel een speciaal geval ;-)

Gepost door: Josie | 03-10-08

Josie,
Dat teefje van uw ouders moet wel een heel dominante teef zijn. Het kan dat teven dit doen. Ook gecastreerde reuen doen het soms nog maar dat heeft heel veel met dominantie en rangorde te maken. In principe kunnen ze hun plas langer ophouden en plassen ze hun blaas leeg in één keer
Uitzonderingen bevestigen natuurlijk altijd de regel. Hoe hoger het pootje gaat heeft te maken met boven de plas van de vorige gaan, rangorde dus. Sommige honden heffen hun poot bijna boven hun hoofd om toch hoger te markeren dan dat voor hem deed

Gepost door: cathy | 03-10-08

Dat hoger proberen te raken ken ik. Een poging van een sheltie om boven de plas van een duitse herder te raken kan erg grappig zijn.Net niet omkieperen maar echt maar net... Goh, ik mis hem...

Gepost door: Anne-Catherine | 04-10-08

't is wel een pracht kerel geworden !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 04-10-08

Ja hoor echt mooi, ziet er een schatje uit, we begonnen je al te missen.

Gepost door: Vicky | 04-10-08

't is een pracht van hond! Echt ne superknappe!

Gepost door: Kristel | 04-10-08

hi Nox tilde vroeger nooit zen poot en nu meer en meer en hij is 7j, enfin... Pups vind Nox ook de max nu ja wie niet e?! Mooie foto's trouwens, tot op msn ;-)

Gepost door: Maggy | 12-10-08

De commentaren zijn gesloten.