27-10-08

spooky Goodwill

De tijd vliegt, nog 1 maand en Goodwill is 1 jaar.
Dat heugelijk feit brengt ook verdriet mee want het is nu ook al bijna een jaar dat we onze vriend Bono moeten missen. Geen dag gaat voorbij of hij flitst wel eens door onze gedachten. Vergelijkingen met Goodwill maken we zelden want iedere hond is uniek.
Het is nu al drie weken dat Goodwill gecastreerd is en hij was heel flink. Na een dagje sufheid speelde hij de dag erop alweer alsof er niks gebeurd was. Van de draadjes bleef hij mooi af zodat de vervelende lampekap op zolder mocht blijven.
Afgelopen zaterdag was er op hachiko het halloweenhulphondencafé. Een gezellig samenzijn voor assistentie en andere honden. Er was ook een wedstrijdje voor de origineelst verklede hond. Goodwill had een vleermuizenpakje aan met lichtgevende skelethandjes erop. Maar na een uurtje spelen met zijn vriendjes hing het pakje al half aan flarden zodat ik het afdeed en hem alle vrijheid gaf om te spelen.
Een paar mooie foto's wil ik jullie lezers zeker niet onthouden.
Ziet hij er niet spooky uit?
creepy Goodwill
halloween

15:06 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-10-08

bijna volwassen

Het is weeral schandalig lang geleden dat ik hier een tekstje plaatste. Maar de praktijk is voor mij zoveel belangrijker dan achter de pc mijn hoofd te zitten breken wat ik deze keer zal schrijven.
Goodwill is stilletjes op weg om een volwassen kerel te worden. Natuurlijk is hij soms nog dolenthousiast maar het luisteren zit er nu meer ingebakken en hij kan zichzelf al beter beheersen. Socialistaie vind ik nog altijd heel belangrijk. Van fanfare's en onweer krijgt hij het op zijn heupen maar kleine pups vind hij net zoals ons vertederend. Natuurlijk moet hij eerst uitgebreid snuffelen maar hij is heel voorzichtig
Bellie & Goodwill
Voorlopig komt er hier geen nieuwe pup maar hij mag zich al voorbereiden voor als ik ooit weer eentje zou opleiden als assistentiehond.
Maandag word hij gecastreerd. Velen zullen zich afvragen waarom. We doen dat heus niet alleen omdat de honden wat temperament zouden inboeten maar ook omdat hij niet meer te pas en te onpas zijn poot zou opheffen. Dat doet hij nu sedert een paar weken en de eerste keer was het bijzonder lachwekkend. Welke poot zou ik nu opheffen? De voorste of de achterste? Je zag hem aarzelen, opheffen en terug. Maar de link was snel gelegd. Vanaf nu gaat de poot meestal de lucht in. Gelukkig is hij geen al te dominant baasje.
Ook het apporteren gaat nu heel vlot. Wat hij vroeger met mate deed doet hij nu supergraag. Hij loopt rond met alles wat niet te zwaar of te heet is en we leren hem nu de krant netjes brengen. In het begin durfde hij wel eens een bladzijde verscheuren of half opeten maar hij neemt zijn taak nu wel ernstig. Sleutelbossen zeult hij rond alsook de schoenen tot aan de schoenenkast. Eigenlijk een hele handige hulp in huis ons Goody.
Maar hulp of geen hulp, hij is steeds het zonnetje in huis en brengt de nodige vreugde met zich mee
Goodwill 27-09-08
Goodwill 27-09-08  2

15:31 Gepost door Cathy in Liefde | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |