24-12-08

Iago 20 december 1998 - 18 november 2008

Na een korte doch zeer pijnlijke ziekte is Iago, de hulphond van mijn zoon Jelle, op 18 november ingeslapen. Het verdriet om het verlies was te groot om er over te schrijven, vandaar dat dit bericht hier nu pas verschijnt.

Iago

Het is niet in woorden uit te drukken hoeveel Iago voor Jelle betekende. Het was voor Jelle dan ook erg moeilijk om zonder zijn hulphond en maatje verder te gaan. Daar hij de hulp van zijn maatje enorm miste en duidelijk nodig had, ging hij voor een opvolger voor Iago. Zo zou alles wat Iago bij Jelle teweegbracht, de deuren die hij opende, de vrijheid die hij Jelle schonk, niet verloren gaan en was Iago's werk niet voor niks geweest.

Hij ging in het centrum van Hachiko trainen met de honden die reeds hun opleiding voltooid hadden en wachtten op een baasje. Ik stond op afstand toe te kijken toen hij met de laatste 3 overgebleven honden oefende en zag effectief de vonk overspringen. Niet Yves, die hier zo lang had gewoond, maar Yves' broer Youssef werd smoorverliefd op Jelle. Hij doet alles voor Jelle en Jelle lachte eindelijk opnieuw. Na intensief verder oefenen, woont Youssef sinds kort bij ons!

Jelle en Youssef

Tenslotte wil ik jullie een vreugdevolle kerst en een spetterend 2009 wensen!

kerstwensen

15:48 Gepost door Cathy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goh, wat moet dat een moeilijke periode geweest zijn voor Jelle (en jullie allemaal natuurlijk) ! Het is fijn te horen dat hij met Youssef zo snel een goede band gekregen heeft. Men zegt dat "het moet klikken", en dit is dus duidelijk gebeurd ! Wij willen jullie ook nog fijne feestdagen toewensen !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 26-12-08

... Het heengaan van een mens en of dier is nooit evident en niemand is vervangbaar, maar gelukkig vond Jelle een nieuw maatje.

Gepost door: Maggy | 29-01-09

De commentaren zijn gesloten.