27-10-08

spooky Goodwill

De tijd vliegt, nog 1 maand en Goodwill is 1 jaar.
Dat heugelijk feit brengt ook verdriet mee want het is nu ook al bijna een jaar dat we onze vriend Bono moeten missen. Geen dag gaat voorbij of hij flitst wel eens door onze gedachten. Vergelijkingen met Goodwill maken we zelden want iedere hond is uniek.
Het is nu al drie weken dat Goodwill gecastreerd is en hij was heel flink. Na een dagje sufheid speelde hij de dag erop alweer alsof er niks gebeurd was. Van de draadjes bleef hij mooi af zodat de vervelende lampekap op zolder mocht blijven.
Afgelopen zaterdag was er op hachiko het halloweenhulphondencafé. Een gezellig samenzijn voor assistentie en andere honden. Er was ook een wedstrijdje voor de origineelst verklede hond. Goodwill had een vleermuizenpakje aan met lichtgevende skelethandjes erop. Maar na een uurtje spelen met zijn vriendjes hing het pakje al half aan flarden zodat ik het afdeed en hem alle vrijheid gaf om te spelen.
Een paar mooie foto's wil ik jullie lezers zeker niet onthouden.
Ziet hij er niet spooky uit?
creepy Goodwill
halloween

15:06 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-05-08

In de fietskar

Eindelijk hadden we de voorbije week prachtige zonnige dagen. Het werd stilletjes aan tijd. Het moment om de fietsen van stal te halen.
Wat me tegen houd om verre fietstochten te maken is dat de hondjes dan thuis moeten achterblijven met dit mooie weer. Gelukkig is daar een oplossing voor, een fietskar.
Niet dat ik nu meteen met zoiets zwaars aan ga rijden maar waar zijn mannen anders voor?
Na wikken en wegen en de juiste keuze proberen te maken kiezen we voor een kar waar Goodwill en Yves nu nog samen inkunnen. We zitten wel op het maxima qua toegestaan gewicht maar het is doenbaar.
De eerste tocht doen we langs de leie waar mooie plekjes zijn en de hondjes nu en dan eens fijn en ongestoord kunnen crossen. Het is ook niet de bedoeling dat ze daar een hele namiddag in zitten
De eerste kennismaking met de kar verloopt stroef maar algauw wennen ze het aan het idee en liggen Goodwill en Yves languit te soezen op hun dekentje in de kar
Laat de mooie dagen nu maar komen!!!

Goodwill in de fietskar (2)

Goodwill in de fietskar (3)

18:44 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-04-08

Educatief speelgoed

In afwachting van de lente die zich nog maar weinig laat zien proberen we onze hondjes hondjes bezig te houden.
Goodwill heeft een ferme groeischeut gehad en dat uit zich nu in pijnlijke pootjes. De wandelingen worden dus op kort en op een laag tempo gehouden.
Het is natuurlijk niet simpel om zo een kleine spruit rustig te houden maar een bezoekje aan de dierenwinkel bracht ons op een idee.
Braintraining voor honden!!!

Educatief speelgoed (3)
Een soort houten schotel met vakjes om te verschuiven met de neus of de pootjes en heel leuk als er onder het vakje een koekje ligt.
Goodwill is er als de kippen bij als hij nog de doos maar hoort. Hij weet dat er lekkers te verdienen valt en dat eigenlijk op een speelse manier. In het begin vroeg het wat tijd om te zoeken maar nu heeft hij er al minder lang werk mee.
In een latere fase kun je de schotel ook omkeren en er een soort van kegels opzetten waaronder ook snoepjes te verdienen vallen. En in feite hoeven het niet altijd koekjes te zijn. Ik heb het al meermaals geprobeerd met een stukje appel of wortel en de uitdaging blijft even groot.
Zie maar eens op de foto's.....
Educatief speelgoed (2)Goodwill 2008-03-18 (7)

15:58 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-03-08

beestjes en baasjes

Het voorbije paasweekend ging de beurs door in flanders xpo t eGent van beestjes en baasjes. Een must voor elke dierenliefhebber. Zowel honden, konijnen als poezen en vogels. Alles is er te zien met tal van demo's en animatie voor groot en klein.

Vzw hachiko staat er ook ieder jaar met een stand en geeft elke dag een demo. Goodwill wist niet waar eerst kijken. De roofvogels vond hij maar niks en hij liep er met een wijde boog omheen. De poezen daarentegen interesseerden hem mateloos net als zijn soortgenoten die op één of andere manier zijn pad kruisten.

Een betere socialistaie is er niet en met het hondeweer tijdens dit lang weekend was het aanschuiven geblazen.
Goodwill is heel sociaal naar andere viervoeters toe maar de hele grote rassen zoals Deense doggen en St. Bernards bekijkt hij toch vanop een afstand.

Wie het blogje van Yves leest herinnert zich nog wel de mooie foto van Lindsey Pfaff en Yves. Dit jaar was het Carry en Tess Goosens die signeersessie's hielden en ik wil jullie de mooie foto van Carry en Goodwill niet onthouden

beestjes en baasjes

15:07 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: www hachiko org |  Facebook |

07-03-08

streken

Goodwill 2008-02-23Goodwill is een dikke drie maanden en groeit en bloeit als kool. Hij heeft perfect zijn draai gevonden en de blaasperikelen zijn ook aan het overwaaien. OEF!!!
We liggen hier soms dubbel om zijn zotte capriolen en toch heeft hij nog het vertederende van een pup. Maar dat is juist zo gevaarlijk dat wij hem nu niet buiten de lijntjes laten kleuren
Opspringen en smekend vragen of hij schootje mag als we tv kijken word hier compleet genegeerd. Wel word hij uit zijn mandje gelicht als hij daarin slaapt en beslissen wij wanneer hij schootje mag zitten.Voor zijn etenspot moet hij flink zitten voor ik hem geef en meestal doet hij dan een vreugdedansje met salto erbij. Als de eetpot leeg is sleurt hij hem door het huis wat een hels kabaal maakt.
Buiten durft hij al eens een takje of bloemetje snoeien en als je hem niet in de gaten houd zou je denken dat hij oefent voor het beroep van puttenmaker.
De assistentiehond van zoon Jelle durft wel eens met een kwijlsliert rondlopen maar als Goodwill in de buurt is eet hij die met smaak op. Dat spaart ons een hoop papieren zakdoeken uit.
Verleden week vond Goodwill het nodig om een dode muis op te rapen langs de berm. Ik heb mij sterk gehouden om niet te gillen maar eer ik een zakdoek bovengehaald had om dat vies ding uit zijn muil te halen had hij ze al doorgeslikt.
Enfin, de laatste streek van ons labje hebben we nog niet gezien maar dit is de mooiste periode die je kan meemaken met je hond. De hoge aaibaarheidsfactor van een pup, de deugnieterij van een puber en toch al een will to please als je iets wil aanleren.
Wij genieten volop....Goodwill 2008-02-23 (16)

19:43 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-02-08

fotokes

kippetjes kijken (2)
socialisatie
goodwill en yves
Goodwill 2008-02-10 (22)
Goodwill 2008-02-10 (7)
Goodwill 2008-02-10

16:01 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-02-08

opvoeden

In tegenstelling tot een maand of 2 geleden vliegen de dagen en weken hier voorbij. Goodwill slorpt het grootste deel van onze vrije tijd op, zeker als hij wakker is.
Een hond een goeie opvoeding proberen te geven vraagt geduld en vooral consequentie en doorzettingsvermogen. Dat Goodwill een hond met ballen is, zag ik al vanaf het begin dat hij hier was. Een kleine pup heeft een heel hoge aaibaarheidsfactor maar de meesten laten zich daardoor vangen en vergeten dat het karaktertje nu word gevormd.
Het zindelijk zijn bijvoorbeeld. Daar steekt algauw wat tijd in want telkens de pup wakker word, gegeten of gespeeld heeft moet je hem buiten zetten. Erbij blijven tot hij zijn behoefte doet en dan uitbundig belonen met je stem en of eventueel een snoepje.
Hier rezen wat probleempjes omdat Goodwill wel zes keer in een uur plastte. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat hij een blaasontsteking had. Een spuitje, pilletjes en wat druppels maken daar nu komaf mee.
Goodwill weegt ondertussen iets meer dan zes kilo en heeft verder een goeie gezondheid volgens de dierenarts, een mooie stand van het gebit en een uitstekende hart en longfunctie. En dat is eraan te zien ook.
Verder leert hij nu op commando pootjes geven, naar baasje komen wat al goed lukt en zitten. Wat hij ook heel goed kent is het geluid en de plaats van de snoepjesdoos
En last but not least is socialisatie heel belangrijk. Voor de leeftijd van twaalf weken zoveel mogelijk indrukken opdoen en hem zeker niet gaan troosten bij schrikgedrag. De stofzuiger is niet zijn grootste vriend maar dat negeer ik volledig. Buiten lopen in de wind daarentegen vind hij heel leuk. Zijn eerste kennismaking met een schaap was deze week ook twijfelachtig maar na enige aarzeling ging hij er toch rustig bij. Met de kippen had hij de grootste pret want die kakelden en stoven langs alle kanten uiteen na zijn zotte kuren.
Ja, ook deze dingen horen bij het opvoeden en langzaam maar zeker proberen wij van Goodwill een betrouwbare zelfzekere hond te maken

Goodwill 01-02-08 (6)
Goodwill 30-01-08 (5)

17:54 Gepost door Cathy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |